Over Sherida Heilbron

Mijn zoon heeft me laten zien dat het beroep als therapeut/coach en trainer meer bij me past dan werken in de toeristische sector. Ik ben hem nog steeds dankbaar dat hij deze spiegel heeft vastgehouden. Hierdoor maakte ik kennis met de term hoogsensitiviteit en de boeken van de grondlegger van deze term: Elaine Aron. Hoogsensitiviteit loopt als een rode draad door mijn leven en begeleid ik anderen met dit talent.  I

 

In 2003 startte ik mijn praktijk als integratief kindertherapeut in Breda. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ik was en ben nog steeds nieuwsgierig naar het kind met zijn of haar belevingswereld. Een kind staat altijd in relatie met de omgeving. Ouders spelen een zeer belangrijke rol in de vorming van het zelfbeeld en zelfvertrouwen van een kind.

 Omdat ik ouders wilde begeleiden op een volwassen en coachende manier heb ik mijn professie verbreed in het coachen voor volwassenen. Via het oplossingsgericht coachen en trainen van het Ontwikkelinstituut van Rudy Vandamme kreeg ik aangereikt hoe ik zowel met volwassenen als jongeren kon coachen. Het ontwikkelingsgericht trainersschap bracht me een stap verder om ook andere mensen te kunnen trainen in groepen.

Weerbaarheidstrainingen geven bij Trainingsbureau ZIEZO als franchisenemer in Breda, is een fase geweest, waarin ik kinderen kon begeleiden in de groepsinteractie: Ik-de Ander- de Omgeving. Nog steeds heb ik warm contact met dit trainingsbureau, zeker na het ontwikkelen en toepassen van het ZIEZO-model in het lesmateriaal van BGL & Partners voor de opleiding kindercoach. 

Sinds 2009 geef ik les aan dit opleidingsinstituut voor de driejarige opleiding kindercoach en - therapie in Eindhoven. Als trainer en als mede-coördinator van de locatie begeleid ik de mensen, die hun missie en passie volgen in het begeleiden van kinderen en jongeren in individuele sessies. 

 

Omdat ik niet alleen de mensen wil begeleiden met privévragen, maar ook werkgerelateerd, ben ik via iimproof opgeleid om het ODC® assessment systeem toe te passen. Gebaseerd op de Jungiaanse psychologie. . Als accociate van iimproof blijf ik betrokken bij de ontwikkelingen in het bedrijfsleven.

Systemisch werken in individueel sessies zijn passend voor mij om samen met de client de vragen te bekijken vanuit een ander perspectief. De systemische benadering van Franz Ruppert, een leerling van Bert Hellinger is een welkome aanvuling.