Coaching Jongeren

Als (jong) volwassene maken we iedere dag keuzes, bewust en onbewust. Coaching is maatwerk: wat is er op dit moment belangrijk in jouw leven en wil je dit samen met mij bespreken en van alle kanten bekijken. Mijn werkwijze is ontwikkelings-, oplossings-, systeem- en talentgericht.

Nieuwsgierig?

Coaching Volwassenen

Hoogsensitiviteit kracht of last?
Hoe leef je vanuit jouw authenticiteit?
Is dit het werk wat écht bij me past?
Hoogbegaafd: Ik voel me zo anders dan andere mensen.
Wat kan ik doen om patronen die stress veroorzaken te doorbreken?

Wil je antwoord op deze vragen?

Team - Coaching

Hoe functioneert jouw team? Naar tevredenheid? Of kan er nog meer gebruik gemaakt worden van ieders expertise, talenten en passie? Bij teamcoaching word er aandacht besteed aan de verbinding met elkaar. Wie behoort er tot jullie team? Wat voor soort team: Zelfsturend of in transitie?

Willen jullie hiermee aan de slag?

FAQ – Vaak gestelde vragen

Ben ik Hoogsensitief?

Hoogsensitiviteit is een aangeboren persoonlijkheidskenmerk en geen beperking, stoornis of aandoening. Mijns inziens is het een kwaliteit, die je kan benutten. De meest bekende signalen, die gekoppeld worden aan een hsp-er (high sensitive person) zijn overprikkeling, onaangepast -of teruggetrokken gedrag, vragen om aandacht en emotie-regulatie. Deze kunnen in coaching en kindertherapie omgebogen worden naar erkenning van deze persoonlijkheidskenmerk, waar je trots op kan zijn.

Hoogsensitieve personen zijn zich bewust van hun omgeving, hebben een diepe en vaak bewuste manier van het verwerken van informatie. Hierdoor kan het verwarrend zijn wat jij voelt, omdat je ook zo goed kan voelen hoe een ander zich voelt. Hoe bewuster je leeft, hoe gemakkelijker kan je hiermee omgaan en wordt je niet overvallen door pijnen, naar gevoel of een overprikkeld gevoel.

Communiceren met jouw emoties. Lastig of een uitdaging om jezelf volledig te accepteren dat je mag zijn wie je bent.

Is ons kind hoogbegaafd?

Wij vermoeden dat ons kind hoogbegaafd is, maar we willen hem geen sticker opplakken.

Hoogbegaafdheid heeft niet alleen te maken met het IQ van een persoon. Het ontwikkelen van psychosociale vaardigheden zijn ook van belang om je talent te benutten en je daar goed bij te voelen. Voor coaching en therapie is het niet noodzakelijk om een psychodiagnostisch onderzoek te hebben. Mocht blijken dat een onderzoek een ondersteunende factor is voor de communicatie, zelfbeeld, zelfvertrouwen en de school, dan kunnen we dit bespreken in het eerste evaluatiegesprek.

Een voorbeeld: Om iets te bereiken kan tijd kosten. Hoogbegaafden kinderen en jongeren kunnen veel beredeneren en zijn gewend aan snel schakelen en veel informatie opslaan. De uitdaging is om ook te leren in processen. Hoe doe je dat?

Als hoogbegaafde krijg je te maken met oordelen en overtuigingen van de buitenwacht: ‘ Je bent toch slim, dan kan je toch makkelijk leren? Eerst de stof automatiseren, dan kan je verdiepingsstof volgen.

Begeleid je alleen hoogbegaafde en hoogsensitieve personen?

Ik begeleid ook mensen met andere hulpvragen: Faalangst, emotie-regulatie, pestslachtoffers, loyaliteitsconflict in echtscheidingssituaties.

Mijn zoon/dochter zit niet lekker in z’n vel. Wanneer is het nodig om een afspraak te maken? Of gaat het vanzelf weer voorbij?

Bij twijfel: neem contact met me op.
De eerste stap, vertellen wat er aan de hand is vaak de hoogste drempel is. Door te bellen of een kort kennismakingsgesprek in te plannen, kunnen we samen bekijken wat de volgende stap is, een begeleidingstraject starten of het niet.

Rond blijven lopen met de twijfel kost vaak veel energie en piekergedachten.

Wat is ODC?

Ik gebruik de ODC meting voor jongeren en volwassenen om inzichtelijk te maken hoe jouw onderbewuste en bewuste samenwerkt en ook kan botsen als er stress en druk wordt ervaren.

Het ODC is een evidence based meting die ontwikkelt is vanuit de Jungiaanse analytische psychologie door de Odin Company. Het ODC is geen psychodiagnostisch onderzoek.

Hoe is de betalingswijze? Worden de consulten vergoed?

De betalingswijze is per factuur. Heilbron Coaching wordt vergoed via de complementaire zorg onder de psychosociale hulpverlening. Ik adviseer om uw polis te lezen of u in aanmerking komt voor vergoeding. De factuur kan u zelf indienen bij uw zorgverzekering.

Neem contact met mij op.

Maak een afspraak of stel mij een vraag. Dan kijk ik of ik je verder kan helpen.

4 + 6 =

+(31) 6- 250 88 655

info@heilbroncoaching.nl

Wil je een afspraak maken? Neem bvk contact op via de mail. Tijdens een sessie, neem ik de telefoon niet op.